Wat is de Broedmachine?

De Broedmachine is een broedplaats voor talent, het is een plek waar je het hele jaar terecht kunt om dingen te maken en projecten te starten. Onder de begeleiding van ervaren kunstenaars, ontwikkelaars en andere creatievelingen kunnen jongeren hier eigen ideeën ontwikkelen. In het gebouw vind je een werkplaats, oefenruimtes en flexwerkplekken. Iedereen die binnenkomt wordt lid van de vereniging de Broedmachine. De basisbeginselen van de Broedmachine zijn techniek, innovatie, cultureel ondernemerschap, eigen initiatief en het delen van kennis.

De Broedmachine is opgericht door Young Art. Nu de locatie net open is wordt er in eerste instantie gerepeteerd en gebouwd aan het Young Art Festival dat plaatsvindt op 21 en 22 juli 2017. Na het festival wordt onze machine geleidelijk aan opengesteld voor steeds meer activiteiten en initiatieven.

In de toekomst verwachten we optredens, exposities en bijeenkomsten in de Broedmachine te kunnen houden. Op korte termijn zijn er ambities voor een winkel, horecagelegenheid en andere openbaar toegankelijke plekken. Ons meerjarenplan is om het gebouw op te knappen, te transformeren en zelfvoorzienend te maken. We willen onze plek op de meubelboulevard beter, mooier en leuker maken. Het voornaamste doel is om een plek aan te bieden waar jonge mensen terecht kunnen om hun eigen ambities waar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.