Het gezicht achter…. Lizzy Tardy

Al maanden krijgen jullie in deze nieuwsbrief de mooie kunstwerken van onze atelierhouders te zien. Maar wie maken al dat moois? In deze nieuwe rubriek stellen wij onze atelierhouders aan jullie voor aan de hand van een aantal korte vragen. Deze week, Lizzy Tardy

Om maar meteen met de grootste cliché vraag te beginnen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Lizzy Tardy en ik ben fotograaf. Ik fotografeer vooral mensen omdat ik dat het leukste vind. Daarbij vind ik het belangrijk dat iemand als zichzelf op de foto staat en dat de foto kan laten zien hoe deze persoon echt is. Vooral bij kinderen is dit erg leuk omdat zij nog onbevangen zijn. Eigenlijk doe ik alle vormen van portretfotografie, ik maak profielfoto’s voor bij voorbeeld Linked-in, doe familieshoots, zwangerschapshoots, stellen enz.
Ik fotografeer vooral vanuit mijn studio in de broedmachine maar een shoot op locatie is ook mogelijk.

Waarom heb je er voor gekozen om een atelier in de broedmachine te huren?
Ik werkte in een fotostudio en wilde graag wat meer met mijn creativiteit doen. Via via kwam ik bij de broedmachine en dat paste perfect. Er is hier veel kruisbestuiving, mensen inspireren elkaar en ik kan mijn creativiteit hier goed kwijt. Ook het doel van de broedmachine, de duurzaamheid en cirulaire economie spreken mij erg aan.

Vertel ons iets wat de anderen nog niet wisten?
Iedereen weet alles van mij haha,
Ik heb een opleiding interieur en mode gedaan. In mijn laatste jaar kreeg ik het vak fotostyling. Hiervoor moest ik een fotoshoot helemaal voorbereiden wat ik erg leuk vond. Toen de fotograaf niet kwam opdagen heb ik de foto’s zelf gemaakt. Mijn leraar (die dit niet wist) gaf complimenten voor de foto’s en vroeg wie de foto’s had gemaakt. Hierdoor heb ik besloten om fotografie te gaan studeren.

Als je een superkracht zou kunnen bezitten, welke zou dat zijn en waarom?
Ik zou graag mensen blij willen maken omdat ik mensen graag gelukkig zie. Ik hou van gezelligheid en ook voor mijn foto’s is het leuker om met blije mensen te werken.

Wat wil jij later worden?
Ik ben al wat ik worden wil maar misschien dat ik in de toekomst nog wat meer naar de kunstfotografie wil.

Welke vraag zou ik absoluut moeten stellen in deze gesprekken?
Wat kan jij in jouw vakgebied doen om de wereld beter te maken.

Aan wie geef je het stokje door?
Ik ben benieuwd wat Lieke te vertellen heeft!